Cphem | Статьи и Интервью

CPHI Online бере інтерв'ю у Генерального директора про те, що CordenPharma приносить у майбутнє фармацевтики

CPHI Online бере інтерв'ю у Генерального директора про те, що CordenPharma приносить у майбутнє фармацевтики

Доктор Майкл Квірмбах, президент і генеральний директор CordenPharma, розповідає про свою роботу та значення CPHI Frankfurt для CordenPharma. 

Будь ласка, чи могли б ви розповісти нам історію своєї кар’єри та що привело вас до вашої нинішньої посади генерального директора CordenPharma?  

Мене звуть доктор Майкл Квірмбах, і я отримав освіту хіміка-органіка. Я почав працювати в бізнесі CDMO більше 20 років тому, спочатку працюючи в США, а потім у кількох інших CDMO, перш ніж приєднатися до CordenPharma 8 років тому. Моєю першою посадою в CordenPharma була посада глобального керівника відділу маркетингу та продажів, а потім, ставши на деякий час головним комерційним директором, мене підвищили до генерального директора близько 3 років тому. 

Які ключові продукти CordenPharma продемонструвала на виставці CPHI Frankfurt цього року? 

CordenPharma — це CDMO з близько 3000 співробітників із 12 виробничими підприємствами, структурованими на п’яти технологічних платформах. Ці платформи включають пептиди, ліпіди та вуглеводи, малі молекули, високодіючі та онкологічні та ін’єкційні препарати. Унікальним у CordenPharma є те, що ми надаємо інтегровані рішення для постачання наших технологічних платформ, щоб допомогти фармацевтичним компаніям прискорити свій розвиток. Це означає все, від ранньої стадії до фази I та комерційної на всіх наших платформах. Ми також пропонуємо наскрізні рішення для постачання API та мРНК, від ліпідних рецептур до синтезу ліпідів. У нас є багато широких можливостей, які можуть додати реальну цінність для пацієнтів, швидше виводячи на ринок нові ліки.

Як, на вашу думку, ці продукти вплинуть на охорону здоров’я та фармацевтичну промисловість?  

Ми зосереджені на інноваційних молекулах і відомі тим, що створюємо нові хімічні речовини (NCE). У нас є низка прикладів, коли ми працюємо для клієнтів, виводячи на ринок нові молекули та модальності. Наприклад, ми співпрацювали з американською біотехнологічною компанією Moderna щодо постачання критичних ліпідних наповнювачів для мРНК-вакцини.

В іншому прикладі ми працювали з клієнтом понад 7 років, щоб підтримати початкове виробництво клінічних випробувань і кінцевий комерційний запуск довгої молекули пептиду для діабету, яку ми виробляємо в масштабі > 100 кг/партія. Наш сайт CordenPharma в Колорадо має унікальні можливості для цього, маючи найбільші в світі потужності з виробництва пептидів. Ми дуже пишаємося цією співпрацею, оскільки вона демонструє цінність, яку CordenPharma може принести клієнтам і пацієнтам, від невеликих клінічних випробувань до великомасштабного комерційного виробництва складних інноваційних молекул. 

Крім того, на платформі Highly Potent & Oncology ми виробляємо інноваційні ліки від раку молочної залози, які наш клієнт випустив у 2020 році. У нас також є кілька нових малих молекул, які розробляються разом із клієнтами. Усе це сприяє зміцненню здоров’я пацієнтів. 

З якими труднощами ви зіткнулися за останні пару років і як ви їх подолали? 

Коли пандемія COVID-19 сталася, перед нами виникло серйозне завдання — знайти хороший баланс між роботою вдома та роботою в офісі чи на заводі. На щастя, жодному з наших заводів не довелося зупинятися, і ми змогли забезпечити безперервність бізнесу наших клієнтів, виробляючи їхні важливі ліки. Крім того, всередині компанії виникла важлива ініціатива цифровізації. Ще одним викликом була негайна потреба збільшити виробництво нових ліпідів, що раніше ми робили лише в невеликих кілограмах, а раптом довелося збільшити до сотень кілограмів. 

Під час пандемії стійкість CordenPharma добре впоралася в такій складній ситуації, щоб забезпечити швидке збільшення виробництва пропофолу для людей, які потребували седації у відділенні інтенсивної терапії. Щоб досягти цього, нам довелося найняти понад 70 людей у рекордно короткі терміни, щоб перейти з двозмінної роботи на тризмінну. Наша команда виконала чудову роботу, і тепер, звичайно, коли COVID-19 переходить до більш ендемічної ситуації, ми переходимо до зосередження на розширенні інших проектів. 

Наше головне завдання сьогодні – знайти найкращі таланти. У деяких областях, наприклад у США, ми наймаємо багато людей, залучаючи таланти до нашої організації. Проте пошук інженерів та керівників проектів залишається справжньою проблемою. 

Як, на вашу думку, такі заходи, як CPHI Frankfurt, допомагають таким компаніям, як CordenPharma, у фармацевтичній галузі? 

Це галузева подія року – це величезне значення для CordenPharma! CPHI Frankfurt допомагає нам залишатися на зв’язку з існуючими клієнтами та оновлювати відносини. Ми також знаходимо нових клієнтів і заводимо дуже цікаві контакти під час шоу. Це ключове для CordenPharma. Ми бачимо, що особисті зустрічі все ще дуже важливі. Люди втомилися від викликів Teams. Вам потрібен баланс, але особисто для моєї команди це безцінне спілкування віч-на-віч. Це гарний обмін ідеями, і це інакше, коли ви робите це особисто. Важливо завоювати довіру постачальників і підтримувати ці відносини. Для клієнтів прийняти рішення передати свою молекулу на аутсорсинг – це великий крок, тому вони повинні переконатися, що вибрали правильного партнера. У вас має бути відповідна хімія і вирішувати це разом. 

Сталий розвиток є темою, яка набуває все більшого значення для всіх у фармацевтичній промисловості, включно з CordenPharma. Як ви зберігаєте ці цінності в основі своєї діяльності?  

На першому місці нашого порядку денного – ESG. Ми почали працювати кілька років тому з такими компаніями, як Ecovadis, і нашим новим акціонером Astorg – приватною інвестиційною компанією з великим наголосом на ESG – тому, звичайно, вони очікують такого рівня від компаній у своєму портфелі. Ми працюємо над тим, щоб усі наші об’єкти отримали найвищий рівень рейтингу стійкості Ecovadis (золото). Крім того, сьогодні ми бачимо, що наші клієнти, особливо великі фармацевтичні компанії, приділяють велику увагу ESG, тому вони шукають це в постачальниках. Вони хочуть переконатися, що ми використовуємо правильні процеси, щоб зменшити наш вуглецевий слід і підвищити стандарти здоров’я та безпеки. Це приверне набагато більше уваги, ніж у минулому. Це правильно. Великі фармацевтичні компанії повинні не лише поставити собі мету, але також вибирайте постачальників, які знають, як реалізувати цілі ESG. Це має бути по всьому ланцюгу постачання – це ключ.

Що ми можемо очікувати від CordenPharma протягом наступних кількох років і на майбутніх заходах CPHI?  

Ми інвестуємо значні кошти в усі наші різні платформи, по-перше, додаткові технології, а по-друге, розширені можливості. Наприклад, коли ми дивимося сьогодні на наші платформи Lipids & Carbohydrates та Injectables, ми тепер пропонуємо розширені послуги наскрізних рішень не лише для синтезу ліпідних наповнювачів, але й пропонуючи рецептуру Lipid NanoParticle (LNP) у поєднанні з існуючими виробництво стерильних ін'єкційних лікарських засобів. Ми також вивчатимемо як органічне, так і неорганічне зростання, зосереджуючись на США та Європі. 

Чого ви найбільше чекали цього року на CPHI Frankfurt?  

Я був дуже зайнятий очними зустрічами – цього я найбільше чекав. Було також кілька чудових доповідей, які я перегляну онлайн зараз, коли очна подія закінчилася. 

Є остаточні коментарі?  

Я вважаю, що важливо зазначити, що енергетична криза має великий вплив на багато компаній, тому буде цікаво подивитися, як працювати разом для боротьби з часом. Нарешті, щоб підкреслити наші додаткові програми капіталовкладень, які розпочалися в 2021 році і триватимуть у 2023/2024 роках, ми з нетерпінням чекаємо на захоплюючу главу стратегії та зростання для CordenPharma за заохочення та підтримки наших нових акціонерів. 

https://www.cordenpharma.com/